Nieuwe seizoen

In het nieuwe seizoen 2020 – 2021 gaat de TVG-cursus te Amsterdam definitief door.

Maar om ons aan de 1,5 meter corona-maatregel te kunnen houden, kan de cursus niet plaatsvinden in het Gast-huis (zoals wordt vermeld in het Informatieboekje en in de Studiegids). We verplaatsen de cursus om die reden naar de Oranjekerk in Amsterdam. Bezoekadres: Tweede van der Helststraat 1-3 (hoek Van der Helststraat/Van Ostadestraat) 1073 AE Amsterdam. Alle cursisten kunnen daar op ruime afstand van elkaar zitten, elk aan een eigen tafel.

De bereikbaarheid van de Oranjekerk met het OV is prima.

Vanaf Amsterdam Centraal (ongeveer 20-30 minuten):

  • Noord-Zuidlijn (metro 52) richting Zuid, uitstappen halte ‘De Pijp’. Kruispunt oversteken, de Ceintuurbaan naar links blijven volgen, en bij de eerste straat gaat u naar rechts (op de hoek zit fietsenwinkel ‘De Stadsfiets’).
  • Tram 4 richting Station RAI, uitstappen halte ‘Ceintuurbaan’. Dat is de grote weg naar rechts. Neem na het Sarphatipark de eerste weg links.

Vanaf Amsterdam Zuid (ongeveer 15-25 minuten):

  • Noord-Zuidlijn (metro 52) richting Zuid, uitstappen halte ‘De Pijp’. Kruispunt oversteken, de Ceintuurbaan naar links blijven volgen, en bij de eerste straat gaat u naar rechts (op de hoek zit fietsenwinkel ‘De Stadsfiets’).

U kunt u voor het volgen van de cursus nog steeds inschrijven door middel van het aanmeldingsformulier TvG. U kunt de algemene informatie inzien op de pagina “opzet cursus“.

Ook voor de lesblokken die in het kader van het Studium Generale gegeven worden, is de locatie aangepast. Deze cursussen worden gegeven in de Vincentiuskerk, Jacob van Lennepkade 211, 1054 ZP Amsterdam, niet ver van de Arie Biemondstraat waar het Gast-huis is gevestigd.

De bereikbaarheid per openbaar vervoer:
Vanaf Station Lelylaan Amsterdam met tram 1, richting Muiderpoortstation tot halte Jan Pieter Heijestraat (Overtoom), 4e halte.
Vanaf Overtoom naar de Jacob van Lennepkade door de Jan Pieter Heijestraat 5 minuten lopen.

Vanaf b.v. Centraal Station Amsterdam met tram 17, richting Osdorp Dijkgraafplein tot halte Jan Pieter Heijestraat (Kinkerstraat), 8e halte. Vanaf Kinkerstraat naar de Jacob van Lennepkade door de Jan Pieter Heijestraat 5 minuten lopen.

Er is in de omgeving van de Vincentiuskerk wel beperkte parkeergelegenheid op basis van Amsterdamse tarieven (€ 6,00 per uur)

U kunt zich voor het volgen van de blokken opgeven met het aanmeldingsformulier Studium Generale. Alle blokken gaan door; er zijn voldoende inschrijvingen.