Bijbel lezen met Guigo

Bijbel lezen met Guigo


Blok 3
Bijbel lezen met Guigo
Docent: Drs. Jos de Heer
22 en 29 januari en 5 februari 2020

In het recente verleden van Studium Generale heeft Ad van Nieuwpoort ons al eens anders leren kijken naar de Bijbel. Nu neemt Jos de Heer ons mee om op weer een heel andere manier naar Bijbelteksten te kijken. Hij doet dat aan de hand van zijn onlangs verschenen boek “Ladder naar de hemel”. Daarin voert hij Guigo de Kartuizer ten tonele die een manier van Bijbellezing heeft opgetekend aan het eind van de twaalfde eeuw.

Jos zegt daarover: “Vanuit de gedachte van ‘back to basics’ en de ervaring van velen dat de Bijbel niet zomaar toegankelijk en verstaanbaar is, wil ik, naast de meer wetenschappelijke methoden van uitleg die we binnen de TVG beoefenen, u meenemen in een manier van Bijbelomgang die in de traditie ‘lectio divina’, ‘geestelijke lezing’, wordt genoemd. “

Data: 22 en 29 januari en 5 februari 2019
Tijd: 10.00 uur – 12.30 uur
Plaats: Het Gast-huis, AmsterdamDocent:  drs. Jos de HeerJos de Heer is predikant ( P.K.N. ) en heeft als zodanig gewerkt in de Peel, Rotterdam, Delft (studentenpredikant), Utrecht en sinds 2002 in Ouderkerk a/d Amstel. Hij is voorzitter van ‘Vacare’, platform voor meditatief leven (initiatief van en werkzaam binnen de PKN). Hij is gespecialiseerd in het NT. Hij heeft gepubliceerd over de Apocalyps van Johannes, het evangelie naar Lucas en het boek Handelingen (Lucas-Acta, vier delen verschenen).

www.josdeheer.nl